MONIKA GOES GREEN: RECIKLIRANE EMBALAŽE


Vas je pritegnil moj zelen naslov. Inspiracijo v naslovu sme našla med green beauty blogerji, ki jih trenutno redno berem in spremljam. Trenutno me inspirirajo s pomenom recikliranja.


Ta teden se zeleno ne obnašam samo do svojih negovalnih in make - up izdelkov, temveč dajem pozornost tudi embalaži. Reciklirani embalaži, ki je prijazna do okolja. Iskanje kvalitetnih embalaž, ki so prijazne do okolja niti ni več tako naporno, saj je vedno več znamk, ki se trudijo v tej smeri in namesto plastike svoje izdelke napolnijo v steklene in lesene embalaže.

Moj izbor

Flow Kosmetiikka ima že res veliko svojih produktov v steklenih, temnih (črnih) embalažah. Tudi njihovi novi deodoranti so dobili stekleno preobleko.

Zao makeup lesena bambus embalaža, ki je uporabna znova in znova, saj porabljen produkt brez težav nadomestite z refilom. Krasi naslovno fotografijo blog zapisa in ga najdete pri ekopleme.si.

Boho Green Make-up (reciklirana kartonasta embalaža), pri vseh njihovih make- up izdelkih.

Mia Hoyto (bela steklena embalaža) pri serumih in oljih.

MuLondon (steklena embalaža) njihovih maslenih krem za nego telesa.

Nordics (bio razgradljiv lesen ročaj) ekoloških zobnih ščetk.


Porabljene embalaže, stekleničke lahko brez težav reciklirate, bodisi tako, da jih pravilno razvrstite v odpadne smeti, ali pa jih uporabite drugače. Stekleničke od olj, kremic, lahko nadomestite kot mini vazice, ali pa posodice, v katerih lahko izdelate svoje svečke. 

2 komentarja