L´OREAL PURE CLAY MASKE ZA OBRAZNovost, ki se ji boš težko uprla: L´Oreal Pure Clay maske!


So res tako zelo popularne, da jih nujno potrebuješ? V liniji Pure Clay mask boš našla Glow, Exfo in Purify masko, vsaka s svojim namenom in primerna za različne tipe kože. Njihova poglavitna sestavina je glina. Linija vsebuje kombinacijo 3 različnih glin: rasul (čiščenje polti), kaolin (vpija nečistoče in sebum) ter montmorilonit (deluje proti nepravilnostim). Cena posamezne maske v DM-u okoli 8 eur.

Glow mask: kombinacija glin in rastlinskega oglja za učinek sijoče, čiste in sveže polti.

Purify mask: kombinacija glin in izvleček evkaliptusa za učinek sveže, čiste kože z zmanjšanim leskom na koži.

Exfo mask: kombinacija glin in izvlečka rdeče alge za učinek poenotene polti, z zmanjšanimi porami in prefinjeno teksturo.

Njihov plus: odpreš embalažo, vzameš vsebino iz lončka in naneseš na obraz, brez predhodnega mešanja z vodo. Na koži se začnejo hitro sušiti (še posebej črna in zelena), pri rdeči lahko brez težav premikaš svoj obrazne poteze. Uporaba vseh treh na enkrat: učinkovite, ne izsušijo kože, čeprav po uporabi vseeno obvezno potrebujem vlažilno nego. Mehka, čista, gladka, smooth koža na otip (največ tovrstnega učinka zaznam pri rdeči maski). Očiščene pore, posebnega učinka ne zaznam (npr. na nosu nisem opazila bistvene razlike, mogoče zmehčane in jih lažje iztisneš, pri partnerju pa dejansko črna maska izredno dobro očisti ogrce). Učinek sijoče kože potrjen. Nanašaš lahko vse tri maske naenkrat na predele, kamor so potrebne, ali pa posamezno. Količina zadošča za več kot 10 uporab.

Njihov minus: (moje osebne narave) preveč odišavljene. Moti me vonj medtem, ko jih nosim.  Izmed vseh treh ima meni najprijetnejši vonj zelena. Potovalno ni ravno najbolj primerna (steklena embalaža). Črna in rdeča verzija maske me prve dve minuti po uporabi na koži nežno skelita, pečeta, kljub vsemu pa me najbolj skeli po zeleni verziji. Rdeča verzija vsebuje drobne delce, ki so lahko na občutljivi koži neprijetni. Zapis na maskah se pri nas razlikuje kot v tujini. Med brskanjem IG profilov, sem videla, da na moji črni maski piše Glow mask, v tujini pa detox. Kupuj jih na podlagi barve. Če povzročajo mozolje in nevšečnosti? na moji koži tovrstnih težav po uporabi nisem zaznala.

So me prepričale? Obožujem sheet maske, preprosto za to, ker veliko bolj navlažijo mojo kožo, vendar pa so zaradi svoje preproste uporabe, učinkov, ki jih obljubijo, ene izmed boljših drogerijskih (če le ne bi imele na moji koži tistega neprijetnega občutka skelenja).

Moja najljubša: rdeča maska!

Če iščeš popolnoma naravne glinene maske brez dodatkov parfumov pokukaj med poličke Gline.si in Kozmetix.si, kjer ima Flow K. po namenu in učinku dejansko 3 podobne maske kot L´Oreal.


Kako zelo pa tebe mikajo?


PR*izdelek

7 komentarjev

 1. Mene tele maske mikajo odkar sem jih prvič videla, ampak zaenkrat se za nakup nisem še odločila :) Predvsem tista za 'čiščenje' :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne preveč ;) Loreal pač. Imam Slovensko glino in sem zadovoljna z njo :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Mislim, da bi bila rdeča maska zame, ker kljub mešani koži ni nikoli preveč sijaja na mojih licih. :)) Me pa zmoti to, da so te glinene maske različno poimenovane po raznih državah. Recimo povezava glow-detox mi je malo nenavadna, ampak OK. Mogoče so naredili študijo trgov in prišli do zaključka, da je pri nas večje povpraševanje po sijaju in ne detoksu. Za zdaj sem preskrbljena z maskami, mogoče pa si bom eno privoščila prihodnosti. :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Me mikajo takšne hype zadeve, samo da vidim, če so res vredne svojega denarja :)

  Drugače pa sem tudi jaz samo z navadno glino zadovoljna :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Mene zelo mikajo, predvsem zaradi hypa. Si bom verjetno v prihodnosti eno privoščila, me preveč firbec matra :D

  OdgovoriIzbriši
 6. tiparska napaka pomoje. stran gline.si ne najde:) je pa glina.si

  OdgovoriIzbriši