VIKEND BRANJE: PRAZNJENJE MAKE ♥ UP PREDALNIKOV


Kje so časi, ko sem uporabljala samo 1 maskaro, 1 tekočo podlago in 1 rdečilo?

Ko sem prebirala objavo na spletni strani Makeup.si tukaj, sem si sama pri sebi potrdila dejstvo, da moja makeup kolekcija ni samo okras, ni zbirateljski kos, niti ni samo za to, da je, je vsebina, ki ima svoj rok uporabe in kljub temu, da se je morebiti težko odreči kosu, ki mi/nam je še posebej pri srcu, sem si rekla, da jogurta, ki ima pretečen rok tudi ne pojem. Sama pridno porabljam izdelke, ki jih kupim, bodisi prejmem v test. Izdelki, ki tipu moje kože ne ustrazajo raje ne testiram, dobijo primeren nov dom. Sem pa postala pameten kupec, kupujem zmerno in izdelke, ki si jih dejansko res zelo želim.

Vesela sem, ker sem v tem letu naredila že 3-jo čistilno akcijo in odstranila vse kar je: imelo pretečen rok, nisem uporabljala, sem zgolj imela zaradi morebitnih primerjav z drugimi izdelki ali pa sem bila preveč navezana na njih. Ne čutim več tiste potrebe, da bi v predalniku imela 50 rdečil in 10 odprtih maskar (sem vesela, ker sta v stojalu samo še 3 odprte in dve še popolnoma novi). V koš so romali vsi laki, ki so bili že tako spremenjene teksture, da je bilo škoda časa, da jih rešim z redčenjem, vse tekoče podlage, ki oksidirajo na meni in so bile stare več kot 2 leti, ter so bile matirajočega finiša.. 

Vesela sem ker trenutno uporabljam samo 1 piling za telo (Melvita), izmenjujem med sabo 2 različna gela za prhanje (Olivella, Afrodita), 1 BB kremo (Soraya), 5 tekočih podlag (Bourjois, Revlon, BeYou, Trend It Up..) 1 mineralno podlago (Flow). Uporabljam 8 različnih rdečil (Tarte, Kevyn A., Catrice, Too Faced), 3  maskare (L´Oreal, Collistar, Pupa Milano) in nimam časa za eyeliner črto. Posloviti se želim še od vsaj  7 palet senčil in izprazniti predal z negovalnimi izdelki na minimum (ta predal je še vedno prepolen) iz nabora rdečil odstraniti vse, ki jih nisem uporabila že leto dni in obdržati vsa mat (še najlažji del). Predalnik z osvetljevalci pa bo zaenkratt ostal takšen kot je, bleščeč, sijoč in brez sprememb :) (The Balm, Sleek, Becca, Lily Lolo...).
Štejem si v ponos, da sem naredila toliko prostora, da imam občutek, da je že preveč prazno in vesela, ker si sedaj brez VSAKE slabe vesti lahko kupim kose, ki si jih dejansko želim.

Za konec pa še to: če imaš svoj blog in ogromno kozmetike naj te ne skrbi dejstvo, da kopičiš izdelke, le pridna blogerka si, ki želi svojim bralcem ponuditi primerjave, poiskati za njih cenejše duplikate in jih opomniti na to, kako so se pri posameznih znamkah izboljšali ali pa so nazadovali. Verjemi, če lahko eno rdečilo primerjaš še s petimi različnimi znamkami si marsikomu olajšala izbiro in sam nakup. Tudi meni osebno! :).P.s to je bil zagotovo v tem letu eden največjih podvigov, ki mi je za nekaj vdihov in izdihov olajšal življenje. Pa ti, si kdaj razmišljala, da bi naredila tisto čisto pravo čistilno akcijo med svojimi predalniki :)?18 komentarjev

 1. Super objava! Mene to še čaka, sem pa imela po malem tudi par čistk in sem podarila izdelke, za katere vem, da jih ne bom uporabljala prijateljicam, stare zadeve sem zavrgla. :) Prav en super izziv po mojem strokovnem izpitu. :P

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Vanja, tudi jaz sem kar precej podarila dalje, nekaj pa je res bilo samo še za v koš:). Boš napisala objavico, kako ti je izziv uspel..jaz je bom vesela:)

   Izbriši
  2. Bom verjetno naredila kakšno podobno objavo, če slučajno pozabim, me prosim spomni..hehe. :P

   Izbriši
 2. Pokaži nam te produkte bolj od blizu, ne nas dražiiit :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Katja a te na slikci:), ko bom spet malo več v času. Tarte paletka itak že nekje od Aprila čaka, na svojo priložnost:). Če pa si mislila izdelke, ki so se poslovili od mene, pa žal lahko pokažem samo malo bolj prazne prostore v predalih:)

   Izbriši
 3. Super objava :9 tudi sama sem pred kratkim uredila svojo zbirko ličil :) me pa zanima kje kupuješ Tart izdelke, ker bi sama tudi zelo rada preizkusila kakšnega :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Barbara, meni vedno paše malo počistit med predali. Sploh, ker sem se res znebila npr. rdečil, ki sem jih imela še iz srednje šole, faksa, tako, da me prav nič vest ne peče:). Tarte izdelke, lahko anročiš iz njihove uradne strani, ker pošiljajo tudi v Slovenijo (samo mislim, da je še kar visoka poštnina in potem še tista carina), čeprav sedaj imajo nekaj časa brezplačno poštnino. Najdeš pa nekaj izdelkov meni zelo priljubljeni spletni trgovinici http://www.rosesbeautystore.com/ iz Londona, tam imajo tiste znamke,ki jih pri nas ni moč kupiti, Too Faced, Tarte, Kat Von D, Benefit,ColourPop, sicer ponudba Tarte še ni ravno najbolj bogata,je pa nekaj palet, tudi moja iz slike (v celoti mat senčke) in še dve, ki bi jih jaz imela:), sploh Tease, ker bi imela eno tako manjšo nevtralno.Ceno so malo višje, ker je v ceni pri izdelku vključena že poštnina, če se ne motim in neke taxe,je pa še vedno ceneje, kot da grem v Ameriko:), ali pa tvegam njihovo carino:). Paket odpošljejo v roku treh dni, potem rabi še nekaj dni do slovenije, tako v roku tedna dni je v Sloveniji, dostavi ga Gls, ki mene sploh ni obvestil, da je imel paket zame, samo pustu mi ga je na bencinski (no comment). Ugl. jaz imam s spletno trgovino super izskušnje, pa še njihov online servis je res ustrežljiv in hiter. Pa še bonbončke so mi dali kot darilo, za posladkat:), sam jih nisem upala pojest, nikoli ne Veš:) Upam,da sem ti lahko kako pomagala:).

   Izbriši
  2. Superr hvala za vse informacije ;)

   Izbriši
 4. Jaz se k temu spravljam že nekaj časa :/ Ko pa se bom, se bom tako polovico znebila :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sej se hitr pozabi, ko nekaj dobi nov doma ali pa roma v koš:) potem pa lahko kj novega kupimo:)

   Izbriši
 5. Super objava :) Jaz sem danes imela tako čistko in se mi zdi, da so predali kar zadihali :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A ne prav paše, js bi samo še rada pri negovalnih malo zadihala. Ne vem kako naj porabi 5 odprtih mlek za telo:). Bom mogla še mojega malo aktivirat v to:)

   Izbriši
 6. Jaz spraznim predale samo, ko so prepolni in ne gre več nič not :D. I know, I know..se zelo težko ločim od določenih izdelkov. Skrbim pa za njih tako, da jih vsake toliko časa pošpricam z alkoholom, da jih malo razkužim. Sama sem menenja, da suhe stvari lahko dlje časa obdržiš. Konec koncev so nekateri roki tu bolj za to, da več novega kupimo in delamo njim promet. Je pa res, da je treba vsake toliko zavreči vse tisto kar res več nima smisla, da je v predalu. Imaš pa tudi prav z zadnjim odstavkom - za primerjave in te zadeve, je še vedno vredno kaj obdržat :).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. :):):):) tvoje praznjenje je na mestu, jaz imam kar srečo, da mogoče nisem preveč navezana na nekatere stvari in se potem tudi lažje ločim od njih. Ampak, če pa hočeš imet neke orng primerjave je pač treba tut kj obdržat, pa če ima smisel ali ne:):):)

   Izbriši
 7. Super objava. Sama sem taka, da se bolj težko od česa ločim, sploh kakšnih lakov. Pri tuš gelih sem pa čisti obup saj mam ponavadi kakšnih 10 odprtih, da je izbira le dobra :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. :):):) jaz se najlažje ločim od šmink in lakov, se težje od senčil in osvetljevalcev, gele sem se pa tudi jaz grdo razvadla, da je več odprtih. Ampak tak pač je, ko je tvoj hobi strast:)

   Izbriši