WEEKEND RECIPE: PREPROST JABOLČNI ZAVITEK

Jabolčni zavitek, katerega čas priprave terja slabih 10. minut Vam bo tako zelo všeč, ker je tako zelo preprost za pripravo, kar je še eden tistih receptov, ki je tako hiter, in pride v upoštev ob hudem pomanjkanju sladkega ali pa ob nenapovedanih obiskih. Priznam, da je skrivnost v kupljenem listnatem testu, ampak tokrat naj mu bo.


 

SESTAVINE

Zavitek svežega listnatega testa v rolici (Hofer, Lidl)
2 srednje veliki domači jabolki
2 pesti rozin
1 pest nasekljanih lešnikov lešnikov 
nekaj manjših kosev bio maslo
250 g skute
domač med, če ti je ljubši navadni sladkor uporabi tega
cimet
mlekoPOSTOPEK

Jabolka dobro operi in naribaj, počakaj nekaj minut, da spustijo sok, na to jih rahlo ožemi. Na pultu pripravi listnato testo, ki ga pustiš kar na peki papirju v katerega je zavit. Ga narahlo razvaljaš. Na zg. robu listnatega testa si pusti nekaj prostega prostora, da boš na koncu lahko lažje zavijal maso v rolico. Z nožem po testu nareži nekaj manjših kosev masla, na to pa skuto enakomerno razmaži po listantem testu, sladkaj po želji, potrosi s cimetom, dodaj enakomerno porazdeljena jabolka, grobo nasekljane lešnike in rozine. Bolj, ko je masa bogata, bolj je ob koncu pečenja zavitek sočen in polnega okusa. Na koncu testo še zaviješ v kompaktno rolico, ki jo začneš zvijati na vrhu testa, ko je rolica zavita jo dobro preveri ali je kompaktno stisnjena, ali je masa na svojem mestu, dobro zapri stranske odprtine, saj se ob bogatem nadevu zna zgoditi, da bo uhajala iz slabo zaprtih delov, jo premaži z malo mlekom in jo položi v predhodno segreto pečico na 180 stopinj za 30 min. SLADKA DEKORACIJA

Ko je jabolčni zavitek pečen ima lepo zlato rumeno barvo, postrežeš ga lahko še toplega ali hladnega. Da bo izgledaš še lepši, ga lahko potrosiš s sladkorjem v prahu in mu na krožnik dodaš majhno kepico vanilijevega ali lešnikovega sladoleda. 

 Uživaj v ustvarjanju svojega jabolčnega zavitka v 10. minutah, naslednji vikend pa se bomo v rubriki WEEKEND RECIPE sladkali s panakoto iz gozdnih sadežev in ne pozabi dobra hrana osrečuje:)


P.s Dober tek ;)

With LOVE Sugarlove blog

10 komentarjev

 1. Great post and amazing pictures :)...thx for sharing!

  OdgovoriIzbriši
 2. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Thanks Miguel, you sholud to try it´s so simpl:)

   Izbriši
 3. Wauuu kako lepe slike! Drugače pa sama obožujem jabolčni zavitek, bi lahko ves čas jedla :D Samo, da ga delam brez rozin, ker sem drugače kar ''zbirčna'' :P

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Valentina, sva ze dve fenici zavitka:)

   Izbriši
 4. Jabolčni štrudl vedno zmaga! :D je pa res, da je moj tudi brez rozin, nism ravno njihova največja fanica :D (Tamara)

  OdgovoriIzbriši