L´OCCITANE IMMORTELLE ČISTILNI PENEČI GEL ZA SIJOČO POLT

Melvitin peneči čistilni gel je res eden izmed boljših, ki sem jih vpeljala v kategorijo čiščenje obraza, produkt, ki je nežen, odlično očisti kožo in je ne izsuši. Aleluja. Vendar pa rada kdaj kombiniram in poskusim kaj novega, in sem si že pred meseci kupila L´occitane Immortelle čistilni peneči gel za sijočo polt. Svetovala mi jo je znanka in prodajalka v trgovini, ker sem omenila suho kožo in glede na to, da njihov brezalkoholni tonik, moji koži ustreza, že najmanj dve leti, če se ne motim, je bil čistilni gel samo vprašanje časa. 

 

Malce se mi zatakne pri embalaži, ki je na prvi pogled lepa, v stilu z celotno kolekcijo Immortelle, ni nekakšna cheap verzija, me pa zmoti njena funkcionalnost. Krema v embalaži na navoj, nekako pri meni ni požela uspehov, predvsem zaradi tega, ker pokonci stoji samo tako, da jo postavimo na pokrov embalaže in ko dejansko želimo izdelek uporabiti, jo odpremo in se iz nje krema že očitno izliva. Mogoče ne bo motila tiste, ki bi kremo puščali v košarici, ali na mestu kjer bi lahko bila obrnjena tako, da pri uporabi vsebino iztisnemo sami. 

 

Gel, ki mene spominja bolj na kremo je srebrno- biserne- perlaste barve, z tipičnim vonjem suhocvetnice, vonj je skoraj identičen brezalkoholnemu toniku. Drugačen vonj, ki je potrebuje čas, da se ga privadite, vendar je nato zelo pomirjajoč.Če ga pošteno vdahnem prav sprošča. Je lepo tekoč, vendar po strukturi izjemn bogat, nežen in ga dejansko potrebujete zelo malo, saj ustvari bogato peno. Zelo dobro očisti obraz, vendar ni namenjena predelu oči (makeupa ni priporočljivo odstranjevati, so me kar malce dražile oči), kar se tiče preostalega dela obraza pa kožo po čiščenju absolutno naredi vidno očiščeno, lepšo in dejansko svežo. Res se opazi bolj enakomerna polt, tudi, na otip je koža izredno mehka, nežna. In to mi je pri gelu najbolj všeč, učinek svežine, tudi na nepopolni koži.  Kljub vsemu, da je po učinku zelo dobra, pa priznam, da me po njej precej zateguje koža in imam tisti pošten občutek suhosti. Naj pa poudarim, da na kremi lepo piše, da ne izsuši kože. Ne vem ali je v kremi samo kakšna sestavina, ki mi ne ustreza, ali mogoče premalo pijem, ali pa je naša voda resnično zelo trda (za kar sem 99%, da je, ker opažam zadnje mesece velike količine vodnega kamna) in bom opravila test z ph lističi. Ampak, če odmislim trdoto vode, potem bi me morala zategovati koža tudi po Melvitinem gelu?.
 Zategovanje kože rešim takoj z brezalkoholnim tonikom iz iste kolekcije, ki mi ne dela nobenih težav in je zelo pozitiven za mojo kožo in sem mu zelo zvesta. Mislim, da mi je zelo popravil splošno stanje kože. Na splošno mi je sama krema všeč tako po teksturi, efektu, me pa zmoti zategovanje kože in sama embalaža. Je vredna denarja, DA zaradi efekta, ki ga ustvari, vendar pa dvomim, da bi jo upala kupiti še enkrat, saj me res moti občutek zategovanja. Je pa tonik zame osebno vreden svojega denarja, saj na dolgi rok uporoabe dejansko pomaga koži do lepšega videza in iz iste kolekcije krema za oči.Mislim, da je izdelek primeren za vse tipe kože, ker res naredi lepo polt, in mislim, da po redni uporabi ravno tako poskrbi za lepšo kožo. Sama sem na polovici embalaže in jo bom zagotovo imela vsaj še za celo jesen. Cenovno ni ravno poceni in stane 125 ml 21,40 eur, ampak moram pa poudariti, da je to eden izmed izdelkov, ki ga boste imeli vaj pol leta. Sama sem jo kupila, ko je bila znižana na 10-11 eur. Jo pa bom porabila do konca, ker mi jo je škoda, bom po uporabi še bolj navlažila kožo in bo. Če pa bi mi v celoti ustrezala bi zanjo absolutno bila pripravljena dati 21 eur. Kremico lahko kupite v spletni trgovinici L´occitane  TUKAJMe pa zanima, če katera izmed Vas uporablja kakšen izdelek iz omenjene kolekcije, ter, če katera priporoča kakšen izdelek iz kolekcije karite,  v smišlu čiščenja obraza (z mislimi sem že v negi za hladnejše mesece:).

With LOVE Sugarlove blog

6 komentarjev

 1. Sem ravno zadnjič malo brskala na njihovi spletni strani ... Ampak mislim, da sem bom kar za vodico odločila. Tudi meni je stanje nenormalno izboljšala! Poleg mehke in gladke kože mi je kar hitro odpravila nepravilnosti (na žalost imam res kar mozoljast obraz). Vonj pa ja, tako kot si napisala, nekaj časa sem rabila, da sem se ga navadila. Imam sicer to potovalno velikost, ampak ko ga porabim bom šla kar normalno velikost iskati, glede na to, da za svojo problematično suho kožo težko najdem kaj. Je pa super, da ne zateguje. Ampak mislim, da se za ta gel ne bi odločila :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni je vodica super uporabna in sama sem ji res zvesta, gela pa ja verjetno ne bi v drugo kupila, ker mi res izzove občutek zategnjene koži. Mogoče tvoji tega ne bi, ker vsak tip kože je drgačen, je pa kar cenovno nedostopen vsem, je pa res, da če ne bi bilo suhe kože po njem bi dejansko ga kupila, ker efekt mi je pa super:). Ampak bom kar na vodici:)).

   Izbriši
 2. I like your beauty products. What is that right side, bottle, think it is some spray,I think name start on A and it is like light green. I want to have it even I dont know what is it.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dear Maja this bottle, in a spray ins Melvita extraordinary organic with 5 diferent oils. Smells amazing and it is one of my favoutite oil. In Slovenia we can buy Melvita in Muller or on offical webstite. This my on photo is testing version, but it is worth every money.). Melvita is one of my favourite brand and i have a realy big wish for using more and more products from their. ***

   this is link from Slovenian melvita website:
   http://si.melvita.com/izjemno-zlato-olje,22,2,9012,58369.htm#s=6620

   Izbriši
 3. Jaz sem od Loccitane pred časom uporabljala nek rižev piling in riževo kremico za navlažitev. Sem bila zadovoljna s tistim, ampak ne vem..še kar nisem našla svoje popolne kreme. Zaenkrat sem se zadovoljila z Baleino - tisto, ki nima nič dodatkov in parfumom.

  OdgovoriIzbriši
 4. meni bi ta res bils bomba samo res mi izsuši kožo;(, ampak ja efekt mi je pa super. Bom ostala kar Melvitinem gelu za umivanje obraza zvesta, ker pa res ne izsuši moje kože in ja iskanje fajn izdelkov za nego obraza je cel mali proces:). Čeprav bom posegla v prihodnje tudi po afroditi in njenim izdelom za nego obraza

  OdgovoriIzbriši