MARSALA: BARVA LETA 2015

No tako pa smo le dobili barvo leta 2015. Vas zanima kako se imenuje? No meni osebno ima prav fletno ime: MARSALA. Gre za bordo rdečo barvo, ki so jo izbrali na inštitutu za barve Pantone. Po spletu so zavladale številne debate o tem kakšna barva sploh to je. Marsikoga spominja na uh posušeno kri, rjo, meso, spet drugi jo opisujejo kot izjemno bogato, čutno barvo. Na inštitutu Pantone so barvo definirali kot čutno, privlačno in kot prepričljiv, prijateljski ton, ki neguje, izžareva zaupanje in stabilnost, medtem ko hrani telo, um in duha.


Moja prva asociacija je bilo rdeče vino in jesen in da je precej žalostna barva. No v bistvu mi je barva lepa in jo na sebi jo vidim npr. na nohtih, kakšen puloverček, zapestnica. Mi je pa barva primerna za jesen, zimo. Barvo lahko kombiniramo z veliko različnimi srugimi odtenki npr. bela, črna, bež, rjava.  
 


Vam je barvni odtenek Marsala všeč? Kako bi ga Ve najraje nosile? Se že veselim Vaših mnenj in komentarjev.

With LOVE Sugarlove blog

3 komentarji

 1. Avtor je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
 2. Ni mi pretirano všeč, tudi oblačila v tem odtenku mi nekako ne pašejo, za moj okus malček preveč mrtva barva.

  Mogoče bi si kupila oprijete hlače v tej barvi, pa na nohte bi tudi sedla. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. :):):) Ja je kar težka barva, mislim, da ne bo ravno vsem včšeč. Jaz jo na sebi vidim na nohtih in mogoče na kakšnem dodatku, pa še to v jeseni- pozimi:) pomlad-poletje absolutno odpade:)

   Izbriši